Design Systems

24 augustus 2021
Marco werkt hier met een design system

Consistentie, Efficiëntie en duidelijkheid voor iedereen in het ontwerpproces. Bij BOFESTO media ontwikkelen wij onze websites door middel van design systems. Op deze manier zorgen wij voor een consistent en efficiënt ontwerp waar makkelijk op voortgebouwd kan worden.

Wat is het precies?

Een design system bevat in wijze de bouwblokken van een website of platform. Alle componenten die in een website gebruikt worden zitten verwerkt in een design system. De componenten die hierin beschreven staan en keer op keer gebruikt kunnen worden zijn onder andere; Kleuren, typografie, componenten en afstanden die gebruikt worden om ruimte te bepalen. Zo blijft een website ten alle tijden prettig voor de gebruiker om door heen te lezen.

De voordelen

De voordelen van een design system verschillen per project grootte. Voor grote projecten welke langdurig draaien en waar op later op voortgebouwd worden treft een design system enkel voordelen door middel van de tijdswinst, consistentie en overdracht naar development.

Het zal voor de tijdswinst op korte projecten op het eerste blik niet heel logisch klinken maar zal altijd voor goede kwaliteit zorgen.

Waar een design system voor consistentie en efficiëntie denkt men ook dat het voor restricties zorgt, dit is echter niet het geval en zorgt het na enige gewenning juist voor meer creativiteit en professionaliteit in de ontwerpen.

Deel dit bericht